Laktanya utcai szabadidőpark kialakítása

Budapest
2014

projekt megnevezése: Laktanya utcai szabadidőpark kialakítása – Concrete gördeszkapálya
projekt címe: Budapest, III. ker. Laktanya utca
tervezés éve: 2014.
kivitelezés éve: 2014.
tervezők: Platinum Group kft. Pákozdi Réka, Kétszeri Ádám, Pál Attila
kivitelezés: Magyar Kőris Kft.

A gördeszka pálya egy komplex sportpark része, amely a Laktanya utcában, meglévő sportpályák környezetének rendezésének céljával került megtervezésre, majd a 2014-es év végén kivitelezésre.
A tervezési koncepció lényege az volt, hogy minél több lehetőség adódjon a szabadtéri sportolásra, viszonylag kis alapterületen, széles korosztály számára egyszerre minél több tevékenységet lehessen folytatni a nagyon kellemes adottságú, nagy fákkal árnyékolt területen.
Így kapott létjogosultságot az igények felmérése után a gördeszkapálya, amelyet aszfalt burkolaton alakítottak ki 8 db, különböző geometriájú és funkciójú Concrete elem kihelyezésével. A skate parkot a plaza stílus jegyében alakították ki a tervezők, amelyet a gördeszkások mellett a bmx-esek és a görkorcsolyások is használhatnak. Az egy nagyobb rámpa mellett két kisebb is helyet kapott, valamint íves és hosszúkás ugratók és egy fém korlát.
Az üvegszál erősítésű, magas minőségű, fém élvédőkkel ellátott beton elemek előnye, hogy nem zajosak, a speciális védőfelületnek köszönhetően hosszú élettartamúak és esés esetén nem okoznak horzsolásos sérüléseket.