Budapest

Budapest Honvéd tér
2016

projekt megnevezése: Budapest Honvéd téri sportterület felújítása
projekt címe:1055 Budapest Honvéd tér
tervezés éve: 2016.
kivitelezés éve: 2016.
tervezők: S-Tér Kft
kivitelezés: Tündérkert ’97 Kft


A Honvéd téri sportterület felújítása a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. támogatásával, az S-Tér Kft. tervei alapján a Tündérkert ’97 Kft. kivitelezésében korszerű műszaki megoldások alkalmazásával, a fák védelmét figyelembe véve, a meglévő játszóeszközök, és ivókút megtartása mellett valósult meg.
A felállított kültéri fitnesz eszközök a svéd HAGS gyár termékei, amelyek magas minőségű alapanyagokból, a legkorszerűbb gyártási technológiával készülnek, időjárásálló kivitelben. A legújabb fejlesztésű edzőgépek, mind esztétikailag, mind műszakilag magasabb színvonalúak a korábbi szériánál és Magyarországon először, itt a Honvéd téren kerültek kihelyezésre.
A kombinált és az egyszerűbb, egy személyes fitnesz gépek a kiskamasz korosztálytól egészen az idősekig mindenkinek javasoltak, akik szeretnek a szabadban mozogni. Az eszközöket saját teherbírásuknak megfelelően, egyéni tempóban tudják használni, alkalmazkodva erőnléti állapotukhoz.
A megépített öntöttgumi burkolat a jelenlegi legkorszerűbb, és legbiztonságosabb kültéri ütéscsillapító burkolat, amely megfelel a műszaki előírásoknak, mindemellett strapabíró és környezetvédelmi szempontból is előnyös. Átengedi a vizet és biztosítja a talaj és a fák gyökereinek levegőzését.
A Honvéd tér felújítása összességében egy korszerű, széles korosztály által használható, esztétikus megjelenésű sportolásra alkalmas közösségi tér lett. Reméljük, elnyeri az itt lakók és a térre látogatók tetszését is.