Debrecen Kenézy Gyula Kórház kültéri rehabilitációs gyakorlótér

Debrecen
2015


projekt megnevezése: Debrecen Kenézy Gyula Kórház kültéri rehabilitációs gyakorlótér – HAGS fitness eszközök
projekt címe: Debrecen, Bartók Béla út 2-26
tervezés éve: 2014.
kivitelezés éve: 2015.
tervező: S-tér Kft. – Varga István
kivitelezés: S-Tér Kft.

Célunk egy olyan rehabilitációt segítő gyakorlótér kialakítása volt, ahol biztonságosan erősíthetik képességeiket a rászorulók. Ennek érdekében két részre osztottuk a területet. Az elkerített területen csak ápolói felügyelettel van lehetőség az edzésre. A szabad területet pedig bárki használhatja.
A területen 3 típusú gyakorló funkciót helyeztünk el. A keleti területre változatos burkolattípusokat terveztünk, amelyekkel a betegek a kórházból kikerülve találkozhatnak: kiselemes térkő burkolat, nagyelemes térkő burkolat, zúzottkő burkolat, gyöngykavics burkolat, homok burkolat, gyepes járdalap burkolat (tipegő). A sávok végén korlátot helyeztünk el, így délről északra haladva a gyengébb, majd a jobb képességű betegek tudnak gyakorolni akár burkolattípusonként, vagy azokat egymás után végigjárva.
Az öntött gumi pályán labdagyakorlat is folytatható, valamint a gumi burkolatú dombon lehet az emelkedő területeket kipróbálni. A kettős korlát a rosszabb állapotú betegek számára nyújt segítséget a járás gyakorlásában.
A gyepes területeken egyes izomcsoportokat erősítő gépeket helyeztünk el.

Debrecen