Budapest, Gellérthegyi csúszdás játszótér felújítása

Budapest, XI. ker. Gellérthegyi csúszdás játszótér
2017

projekt megnevezése: Budapest, Gellérthegyi csúszdás játszótér felújítása – HAGS csúszdák, Eurotramp trambulinok és Playtop gumiburkolat
projekt címe: Budapest, XI. ker. Gellérthegyi csúszdás játszótér
tervezés éve: 2016/17.
kivitelezés éve: 2017.
tervező: Főkert Tervezési Stúdió és S-Tér Kft.
kivitelezés: S-Tér Kft.

A Gellérthegyi csúszdás játszótér felújítása több éve dédelgetett projektje a Fővárosi Önkormányzatnak. Az eredeti, többször felújított játszóteret még a Főkert Nonprofit Zrt elődje építette és tartotta karban az építkezések megkezdéséig.
A koncepcióterveket a Főkert Tervezési Stúdió készítette, majd a kivitelezést a kiviteli tervek elkészítésével és a teljes lebonyolításával cégünk nyerte el. A műszaki megoldásokban és a helyszíni művezetésben Kuti Zalán tervező kollégánk jeleskedett. Az építéseknek gyorsan és kíméletesen kellett megvalósulniuk, számos alvállalkozó munkájának összehangolásával, hiszen májusban a turista szezon már javában tombolt.
A meglévő csúszdák közül az egyetlen széles, egyenes fém csúszda került megtartásra, a többi egyenes, kanyargós, nyitott és csőcsúszda újonnan kerültek beépítésre, egyedileg kialakított inditóállásokkal. A részű és a játszótér teljes egészében korszerű, természetes színeket alkalmazó Playtop öntöttgumi burkolatba került. A minták kialakításánál megtartottuk az eredeti koncepciótervben szereplő tematikát. A rézsüfelületen gumi félgömbök, kisebb gumidombok, mászókötelek segítik a felkapaszkodást a középen húzódó lépcső mellett. Az alsó játszórészen pár kisebb Playcite játszóeszköz, gumidombok, egy szintén gumidombba rejtett fém mászóalagút és két Eurotramp trambulin próbálja lekötni az örökmozgókat. Aki viszont felkűzdi magát a domboldalon, birtokba veheti a kilátótornyot és a többi hálós mászóeszközt, melyek alatt szintén színes Playtop öntöttgumi burkolat biztosítja a játszótéri szabvány által is előírt ütéscsillapító felületet.
Reméljük sok gyereknek és felnőttnek okoz majd felhőtlen, felszabadult örömteli pillanatot a sok kihívást és élményt biztosító árnyas játszótér, amely méltó elődjéhez.

Budapest XI Gellérthegy