Budapest, VI. ker. Benczúr kerti játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök, egyedi játszószerek

Budapest, VI. ker. Benczúr kert
2017

projekt megnevezése: Budapest, VI. ker. Benczúr kerti játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök, egyedi játszószerek
projekt címe: Budapest, VI. ker. Benczúr kert
tervezés éve: 2016.
kivitelezés éve: 2017.
tervező: Kertvonal Bt. – Papp Katalin okl. táj- és kertépítész
kivitelezés: ÉKISZ Kft.

A Benczúr kertben korábban is szépen gondozott, árnyas játszótér állt. Azonban az idő kicsit elhaladt felette és az Önkormányzat a felújítás mellett döntött. A megvalósulást, körültekintő és alapos tervezés előzte meg, melyre Papp Katalin okl. táj- és kertépítészt kérték fel. Sokáig keresték a játszótér új arculatát, míg végül kialakult egy egyedi, színes, mesébe illő megjelenés, amely felülmúlt minden kezdeti elképzelést.
A játszótér ötvözi a többévtizedes tapasztalattal rendelkező svéd HAGS játszószergyár egyedi tervezésű négytornyos várát, csőcsúszdáját és hintáit, valamint a Kő Boldizsár által megálmodott, állatmeséket idéző, faragott, színes játszóelemeivel. A nagy vár mindamellett, hogy tematikus szerepjátékokra alkalmas, újszerű játszóelemeket tartalmaz, sok kiegészítő készségfejlesztő és ügyességi funkcióval lett ellátva, hogy minél több gyerek tudja egyszerre élvezni a nem szokványos méretű játszóvár adta lehetőségeket. A játszószerek alatt elterülő szőnyegszerű ütéscsillapító burkolat szintén tematikus mintát kapott és nagyon kellemes érzetet biztosít, így a nyári melegben mezítláb is használható. A játszótér karakteres eleme a védelem alatt álló óriási, idős platánfa, mely köré egy Velencei házsort idéző, színes pad került.
A játszótér külön kiszolgáló épület található, fedett pihenővel, egy kisebb műfüves sportpálya, valamint sok-sok színes, egyedi faragott játszóelem, amelyek sajátos hangulatot kölcsönöznek, a védett árnyékos fekvésben lévő játszótérnek, mely egy igazi gyerekparadicsom.

 

Budapest, VI. ker. Benczúr kert