Budapest, VIII. ker. Losonczi téri játszótér kialakítása

Budapest
2006

projekt megnevezése: Budapest, VIII. ker. Losonczi téri játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök,
projekt címe: Budapest, VIII. ker. Losonczi tér
tervezés éve: 2005.
kivitelezés éve: 2006.
tervező: Kertvonal Kft. – Farkas Ágnes és Papp Katalin
kivitelezés: Lián Kertészeti Kft.

A tervezők és az Önkormányzat összehangolt és átgondolt munkája révén a Főváros támogatásával 2006 nyarán épült meg a VIII. kerület szívében, a lakótelep közepén ez a többkorosztályos, sportpályával is kiegészített komplex játszótér, amely a maga korában modern és haladó szemléletű volt.
Itt került felállításra a Magyarországon legnagyobb Unimini játszóvár, amely a 2-5 éves gyerekek számára egyedi játékélményt biztosít. Emellett hintaállványok és rugós játékok is találhatók itt a kisebbek számára.
A nagyobb gyerekeknek még több kihívást tartogatnak az Uniplay mászókombinációk és a modern megjelenésű, és vízszintes alátámasztásokat mellőző Agito várak, melyek a játékélmény mellett a gyerekek testét is jól átmozgatják, sőt fejlesztik a mozgáskoordinációs készségüket is.
Az árnyas fák alatt külön pihenőrész lett kialakítva, mindamellett, hogy a parkban egyébként is sok padot helyeztek el a tervezők.
A játszótér tágas, árnyas, nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt a gyerekek mellett a felnőtt, sőt az idős korosztály számára, valamint zöld szigetként menedéket nyújt a környék madarainak is.

 

Budapest, VIII. ker. Losonczi téri játszótér kialakítása