Budapest, XIV. ker. Mogyoródi úti játszótér kialakítása

Budapest, XIV. ker.
2014

projekt megnevezése: Budapest, XIV. ker. Mogyoródi úti játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök,
projekt címe: Budapest, XIV. ker. Mogyoródi út
tervezés éve: 2013.
kivitelezés éve: 2014.
tervező: Technoconsult Kft. – Karlóczay Eszter
kivitelezés: Tündérkert ’97 Kft.

A négyemeletes házak közötti szigetszerű zöldfelület közepén megépített több korosztályos játszótér, meseszerű kalanddal kecsegteti az odalátogató gyerekeket. Letisztult, tágas, mégis nagyon bájos, kedvesen színes sárga-kék játszóhely jó kikapcsolódási lehetőség a környék gyermekeinek.
A tengert idéző sötétkék öntöttgumi burkolatra elhelyezett HAGS Bell hajó alakú játszóvár széles korosztályt átölel, mivel a 2-12 éves gyermekek számára egyaránt nyújt játszófunkciókat, de ezeket jól elkülönítve, hogy a kisebbek és nagyobbak ne zavarják egymást eltérő mozgás- és játékigényük miatt. A hajó melletti homokfelületen Drax, a sárkány hívogatja mászásra a vállalkozó szelleműeket, jó lehetőséget ad a szerepjátékra, mindemellett fejleszti a gyerekek mozgáskoordinációját.
Szintén öntöttgumi burkolatra került a mozgáskorlátozottaknak is ajánlott nagy fém vázas COMULUS fészekhinta, amelyben akár 4-5 gyerek is belefér. Kedvelt eszköz minden korosztály számára, annyira szeretik, hogy képesek sorban állni csak hogy kiélvezhessék a különleges hintázás élményét.
A kicsiknek a játszótér csöndesebb és árnyasabb sarkában külön gyermekülőkékkel felszerelt kétüléses hintaállvány és homokozó asztallal ellátott rönkszegélyű homokozó került kialakításra.
A terület közepén egy öntöttgumi burkolatú kilátódomb van, amit a gyerekek nagyon sokrétűen hasznosítanak. Biciklivel, rollerrel, kismotorral, de a kár négykázláb is megmászható, lehet rajta feküdni, napozni, vagy csak egyszerűen legurulni róla, sőt télen akár szánkózásra is alkalmas.