Budapest, XXI. ker. Királymajori játszótér kialakítása

Budapest
2008

projekt megnevezése: Budapest, XXI. ker. Királymajori játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök,
projekt címe: Budapest, XXI. ker. Királymajor
tervezés éve: 2007.
kivitelezés éve: 2008.
tervező: S-tér Kft. – Liziczai Sándor
kivitelezés: Lián Kertészeti Kft.

2012-ben lehetőségünk volt egy ajánlattétel során elnyernünk a Csepel Királymajori játszótér tervezését.
A Megrendelő kérésére a a viszonylag nagy, beállt faállományú területen egy több korosztályos játszótér kialakítására kerülhetett sor, sőt a játszótéren kívül egy RSS sportpályát és több ping-pong asztal is felállítottunk. Így jöhetett létre egy egész széles korosztályt kiszolgáló szabadidős létesítmény, amely az egész lakótelepről idevonzza azóta is a kisebb nagyobb gyerekeket, sőt még a felnőtteket is. Kora tavasztól, késő őszig előszeretettel töltik itt idejüket a környék lakói.
A kicsik számára a játszótér árnyasabb részén több játszószer is elhelyezésre került, a csúszdás mászóka mellett, egy nagyobb és egy kisebb mászóház, több rugós játék, külön hintaállvány, sőt a bébiknek külön csúszdaház is.
A nagyobbaknak hagyományosabb és modernebb mászóvárak, forgó és egyensúlyozó eszközök jelentenek kihívást, melyek mindegyike a mozgáskoordinációt is fejleszti, miközben szerepjátékokra is alkalmasak.
Az árnyas pihenő, az ivókúttal lehetővé teszi, hogy akár hosszabb ideig is itt tartózkodjanak a gyerekek, családok.
A sportpálya fém kerítése speciális hangtompítással van ellátva, amelyet a kapcsolóelemek közötti műanyag távtartók hivatottak megoldani, ezért a használatból eredő fémes zaj minimálisnak mondható. A fiatalok és a felnőttek is előszeretettel használják focizásra, kosárlabdázásra.

 

Budapest, XXI. ker. Királymajori játszótér kialakítása