Hajógyári Szigeten lévő játszótér kialakítása

Budapest, Hajógyári Sziget
2004

projekt megnevezése: Budapest, Hajógyári Szigeten lévő játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök,
projekt címe: Budapest, Hajógyári Sziget
tervezés éve: 2004.
kivitelezés éve: 2004.
tervező:
kivitelezés: Főkert Parkfenntartó Kft-

A legextrább budapesti HAGS játszótér címet a Hajógyári Szigeten lévő játszótér kaphatja. „A szigetre vezető hídtól nem messze, az autóparkoló közelében található a néhány éve felújított játszótér. Tulajdonképpen nem is egy játszótér, hanem kettő, az egyik inkább a kisebbeknek, a másik a nagyoknak való, bár itt is, ott is vannak olyan eszközök, melyeket több korosztály is használni tud.
Az egyik játszótér maga a csúszdapark, több hosszú egyenes és kanyargós, nyitott és fedett csúszda található rajta. A két csőcsúszda és az 1 m széles egyenes fém csúszda HAGS termék, valamint a rézsűre telepített hálós mászóka. A csúszdák egy dombról indulnak, ezekhez lépcsőn lehet feljutni, majd pár fokot azonban mászni is kell. A gyakorlottabbak kipróbálhatják a toronyból induló csúszdákat, az ide feljutáshoz kicsit több ügyesség kell. A széles, a többihez képest rövid, kevésbé meredek csúszdán a kisebbek is bátran csúszkálhatnak.
A csúszdákon kívül lehet hálóalagútban, és kötélhálókon mászni, mindegyik nagyon jó hatással van az egyensúlyrendszerre és a koordinációra.
A másik játszótéren sok olyan dolog található, ami a kisebbnek való, játszóvár homokozóval, kicsi csúszdával, mászókákkal, rugós hinták, hagyományos hinták, kicsi körhinta és mászóháló, melyek közül a hintaállványok és az egyedi hajót formázó játszóvár HAGS termék, ill. az összes kakasos hulladékgyűjtő és a kerékpártárolók is.
A 2011-es felújítás alkalmával a csúszdadomb mögötti területen kültéri tornaeszközök is kihelyezésre kerültek, melyek a nagyobbak és a felnőttek számára adnak aktív testmozgásra lehetőséget.

 

Hajógyári Szigeten lévő játszótér kialakítása