Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós
2014

projekt megnevezése: Szigetszentmiklós, 24 tantermes Általános Iskola és Zeneiskola játszókert kialakítása – HAGS játszóeszközök
projekt címe: Szigetszentmiklós, Szebeni út
tervezés éve: 2013. március
kivitelezés éve: 2014. nyár
tervezők: Land-A Műterem / Korzó Studió Bt. – Grabner Balázs, Terhes Dénes
kivitelezés: Market Zrt.

A modern, klinkertégla burkolatú épület körül letisztult vonalvezetésű és anyaghasználatú játszóudvarokat tervezett a Korzó Stúdió. Ezeken került elhelyezésre a két komplexebb, szintén modern megjelenésű Agito mászóvár. A HAGS játszótéri eszközök ezen csoportja, kifejezetten a kiskamasz korosztály számára lett megalkotva. A fém vázas, HPL mászófalakból, speciális műanyag nyeregcsúszdából, láncos mászó elemekből és újrahasznosított műanyagból készült egyensúlyozó gömbökből kialakítva. Nem tartalmaz vízszintes alátámasztásokat, podeszteket, így arra készteti a gyerekeket, hogy folyamatos mozgásban, mászásban legyenek. A játszóvárak anyaghasználata hosszú élettartamot biztosít, mindemellett nem igényel fenntartást.
Az eszközök alatt az esési magasságoknak megfelelő vastagságú és alapterületű esésvédő burkolatok kerültek kialakításra 50 x 50 x 7 cm-es, vörös színű gumilapokból.
Az épület mögött lévő füves területen pedig egyensúlyozó elemek, egy mozgáskoordinációt fejlesztő, úgynevezett hullámpad és egy álló mérleghinta került beépítésre. Ezek mindegyike 1 m alatti esési magassággal rendelkezik, így külön ütéscsillapító burkolat kialakítását nem igénylik, gyepre is kihelyezhetők.
Az iskola játszóudvarairól elmondható, hogy esztétikus megjelenésük mellett lehetővé teszik sok gyerek együttes aktív kikapcsolódását, megfelelve a kisiskolás korosztály mozgásigényének és fantáziájának.