Tatabánya Május 1 park játszókert kialakítása

Tatabánya
2015

rojekt megnevezése: Tatabánya Május 1 park – HAGS játszóeszközök
projekt címe: Tatabánya Május 1 park
tervezés éve: 2014.
kivitelezés éve: 2015.
tervező: S-tér Kft. – Varga István
kivitelezés: Exterme Park Kft.

Olyan tematikus játszóteret kívánunk kialakítani, amely illeszkedik a bányászati múltú Tatabányához. A kiválasztott, illetve egyedi játszószerek mind ennek a témának vannak alárendelve. A terv alaprajzi szinten szervesen igazodik a park egészére jellemző formavilághoz. A játszóeszközök a 3-12 éves korosztály számára nyújtanak kikapcsolódást.
A cél egy olyan játszótér megalkotása volt, amely kizárólag minőségi anyagok felhasználásával épül meg, színvonalában szorosan idomulva a park többi, felújított eleméhez.
A tervezett játszószerek alatt megfelelő vastagságú esésvédő gumiburkolat, a hinták és kötélpálya alatt eséscsillapító homokburkolat található. A burkolt felületeken kívül intenzíven fenntartott gyepfelületek jellemzők. A játszótér délkeleti „bejárataként” a parkot feltáró burkolathoz, –az intenzívebb játszótéri terhelésnek megfelelő– Tegra rendszerrel stabilizált szórt burkolattal rendelkező felület kapcsolódik, amely megjelenésében hasonló az ide vezető hengerelt zúzottkő borítású gyalogos sétányokhoz. A játszótér északi irányból is megközelíthető, akadálymentesen, gumiburkolaton.

 

Tatabánya