Telki játszóterek

Telki
2010

Telki játszóterek
Telki
2010

tervezők:  Burmeister Zsuzsa, Kaposi Nóra, Sándor Tamás
kivitelezés: Parkline Kft.

Telki Község az Regionális Operatív Programok keretében pályázott és nyert pénzt közterületek fejlesztésére, melyből a 4 helyszínen építtettek játszótereket, szabadidőparkot. A játszótereket a Parkline Kft. kivitelezte a 2010-es évben.

Az Őszapó utcai játszótér új építésű lakóterület egy zöld szigetén fekszik, ahol a látogatók elsősorban kisgyermekes családok. Egyszerű vonalvezetésű, átlátható, funkcionális kialakítású játszóteret terveztünk ide, elsősorban a 2-5 éves korosztálynak.

A Mandula utcai játszótér 2-12 éves korosztálynak épült a település egy meglévő, szépen beállt zöldterületén. A környező házak előtti utca vonalán jól fejlett faegyedek határolják a játszóteret. A terepviszonyok lehetővé tették egy rézsűcsúszda beépítését. A játszóeszközöket játékos, kör alakú homok ütéscsillapító felületek veszik körül.

A Tulipán utcai játszótér a település központjában, a Budapest felől érkező út mentén, a körforgalom mellett található. A meglévő, igen leromlott állapotú játszótér helyett építtette a község. A nagy kiterjedésű homok ütéscsillapító burkolatban egy izgalmas, nagyméretű akadálypálya található, mely szórakozást biztosít akár a 12 éven felüli gyermekek számára is. A játszótérhez kisebb fogadótér is csatlakozik, mely a fiatalok találkozóhelyeként is funkcionál.

 

 

Telki