Ütéscsillapító burkolatok

Playtop ÜTÉSCSILLAPÍTÓ GUMIBURKOLAT

Az angol PLAYTOP több mint 30 éve foglalkozik öntött gumi burkolatokkal, mára egyike a világ vezető öntöttgumi burkolatot gyártó és kivitelező cégeinek. Több mint 40 országban van jelen, 2013-től Magyarországon is. Az öntött gumi burkolat az elmúlt 30 évben folyamatos fejlődésen ment keresztül, melynek célja az ütéscsillapító tulajdonság javítása, az egységnyi felületre jutó költségek csökkentése mellett. Az áttörést a költségcsökkentés terén az 1990-es évek jelentették, amikor elkezdték a használt autógumik újrahasznosítását, granulátum formában. A ma kapható öntöttgumi burkolatot az 1990-es évek végén fejlesztették ki, amikor az alap fekete réteg granulátum szemcséinek méretét csökkentették, a felső, színes réteg szemcseméretét még tovább finomították, bevezették a sokféle színben kapható EPDM-gumiból készült felső réteget, amely minden eddiginél tartósabb és ellenállóbb gumiburkolatot eredményezett. A nagy színválasztéknak és a tetszőleges formák kialakításának köszönhetően, manapság a játszóterek, közterületek gumiburkolata megjelenésének csak a fantázia szab határt.
2005-ben a PLAYTOP egyedülálló megállapodást kötött a világ egyik vezető sportruházat gyártójával a NIKE-val, így részt vesz a cég használt sportcipő újrahasznosító programjában is. Ennek lényege, hogy a még használható sportcipőket a harmadik világ országaiban élő, fiatalemberek kapják, míg a használhatatlan cipők gumitalpát ledarálva újrahasznosítják. Ez az őrlemény alkotja a PLAYTOP NIKE GRIND burkolatok felső rétegének 82 % át. Az újrahasznosítás mellett ez a felső réteg igen egyedi megjelenést kölcsönöz a NIKE GRIND gumiburkolatoknak, melyek alapvetően 4 kevert színből állnak.

Minden időjárási körülmények között használható, attraktív és biztonságos, alacsony fenntartási költségű, több mint 20 színben rendelhető, vandálbiztos, gyorsan száradó, környezetbarát, hiszen újrahasznosított gumiból készül, szinte bármilyen minta, rajz, design megvalósítható belőle, ideértve az egyedi logókat is, és szinte bármilyen formában kiönthető, ideértve a 3D alakzatokat (pl: dombok) is.

MŰFÜVES BURKOLAT

A műfű burkolat felhasználási lehetőségei szinte végtelenek. Használhatóak magánkertekbe, közterületeken, játszótereken, játszótéri sportpályákon, rézsűkön, és számos olyan helyen, ahol a gyep valamiért nem fenntartható, azonban a gyepszőnyeg látványát fontosnak érezzük.

Műfű típusaink:


-Pázsit megjelenésű és tapintású műfű, kertekbe, parkokba, utak mellé, körforgalmakba, 7 év garanciával.
-Műfű, ütéscsillapító alépítménnyel. Elsősorban játszóterekre, játszótéri sportpályákra ajánljuk, 3,2 méteres esésmagasságig megfelel, tanúsítvánnyal rendelkezik, a gyermekek igényének megfelelően 6 féle színben készül, a zöld mellett piros, kék, sárga, fekete, fehér színekben kapható.

PLAYGRASS:
24 cm szálhosszúságú műfű. Elsősorban játszóterekre, játszótéri sportpályákra ajánljuk, 3,2 méteres esésmagasságig megfelel, tanúsítvánnyal rendelkezik, 4 féle színben kapható: zöld, sárga, kék, bordó.

REFERENCIÁK