Budapest, I. ker. Mária tér RUMINI játszótér kialakítása

Budapest
2013

projekt megnevezése: Budapest, I. ker. Mária tér RUMINI játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök egyedi fafaragásokkal  - Playtop öntött gumiburkolat
projekt címe: : Budapest, I. ker. Mária tér
tervezés éve: 2013.
kivitelezés éve: 2013.
tervező: Potyondy Flóra
kivitelezés: S-tér Kft.

Az Önkormányzat kérésére Berg Judit: Rumini című regényéből kiindulva egy egyedi játszóteret terveztünk a Mária térre. Az első ütemében az eddig parkként funkcionált kisebb területre, a mese illusztrálására egy egyedi HAGS hajó került felállításra, melynek oldalpaneljeit a grafikus Kálmán Anna rajzaival tettük meseszerűvé. Ezen felül egy merész ötlettől vezérelve Kő Boldizsár fafaragó művész egy speciális orrelemet is készített a hajóhoz, amely a bátor, tengerjáró kisegeret formázza meg.
A kétüléses hintaállvány és a szintén grafikákkal díszített kicsiknek megálmodott labirintusvár mellett a faragott eszközök, mint a horgony, a forgó társasjáték, a kishajókat formáló ülőkék és a hordó kilátó kedves bájukkal és színes megjelenésükkel vidámmá és valóban meseszerűvé teszik a játszóteret.
A forgó körüli színes Playtop öntöttgumi burkolat, a legelső saját kivitelezésünk, ami ráadásul egy viszonylag bonyolult mintázattal rendelkezik, amit a mese egyik rajza hívott életre.
A meglévő burkolatok megtartásával a hajó körül egy rönkszegéllyel oldottuk meg a terepadottságok áthidalását.
A második ütemet az Önkormányzat saját kivitelezővel építette.

 

Helyszín cím