Tihanyi móló játszótér kialakítása

Tihany
2014

projekt megnevezése: Tihanyi móló játszótér kialakítása – HAGS játszóeszközök, PLAYTOP öntöttgumi burkolat
projekt címe: Tihanyi móló
tervezés éve: 2014.
kivitelezés éve: 2014.
tervező: Égig Érő Fű Kft. – Bán Karolin
kivitelezés: LEKO Kft.

A tervező színes, vidám és mindemellett nagyon modern megjelenésű és anyaghasználatú játszóteret álmodott a gyönyörűen felújított Tihanyi mólóra.
A Balaton színeit idéző, játékos vonalvezetésű, dombokkal megbolondított öntöttgumi burkolaton csupán néhány egyszerű játék került elhelyezésre, mégis sok gyerek együttjátszását teszi lehetővé. A speciális színtársítás már messziről felhívja a figyelmet az aprócska játszóhelyre, odacsalogatva a mozgásra mindig kész gyerekeket.
A gumigömbökkel tarkított, színes öntöttgumi burkolat egyszerre ütéscsillapító és közlekedő felület, mindamellett önálló játszófunkcióval is bír, mivel a benne lévő minták és alakzatok, mint pl. a sematikus ugróiskola további játékra inspirálják az óriási képzelőerővel megáldott gyerekeket.
Maga az öntöttgumi burkolat egy újszerű anyag a játszótérépítésben. Nagy kedvező tulajdonságú, hosszú élettartamú és mindemellett nagyon ökotudatos anyag, mivel átengedi az esővizet, ami a zúzottkő ágyazaton keresztül felszívódhat a talajban, nem befolyásolva annak természetes vízháztartását, ezért az ivókút körül is ezt alkalmazta a tervező. Ezen kívül nagyon kellemes tapintású, könnyen tisztántartható és gyorsan száradó burkolattípus, melyen a gyerekek előszeretettel ülnek, sőt fekszenek nem csak szaladgálnak rajta.
Összességében elmondható, hogy a Tihanyi mólón megépített játszótér egy kedves színfolt a visszafogott megjelenésű sétány és a vízfelület között.