Százhalombatta közterek

Százhalombatta
2014

Százhalombatta, Vasút utca
2014
tervezők: Sándor  Tamás, Fischer Márta, Varga István
látványterv: Varga István

Százhalombatta területén két helyszínre kért a város közterületi fejlesztést. Az egyik helyszín, egy volt CBA épület területén a Damjanich utcában, a másik az Egészségügyi központ épülete előtti park felújítását érintette.
A Damjanich utcai terület a CBA épületének elbontásával kinyílt, a 2014-es évre reflektálva Rubik Ernő feltaláló tiszteletére, egy világít rubik kocka, mint térépítészeti alkotás került a pihenőtérre, az önkormányzat elképzelése alapján. Fákat és évelő díszű kiültetéseket, gyepet telepítettünk, solar lámpákat helyeztünk el, és új térkő burkolat jelent meg a téren sárga- szürke színekben.
Az Egészségügyi Központ előtti park környezetrendezése során, sok fa kivágásra került. A parkot szellősebbé tettük, központi teret alakítottunk ki pitypang alakú szökőkúttal és díszmedencével. Ide lett áthelyezve Petőfi szobra is a polgármesteri hivatal mellől. A parkon keresztül új feltáró térkő burkolatú út létesült, új növényfoltok és berendezési tárgyak kerültek elhelyezésre. Itt is solar lámpákat alkalmaztunk a volt CBA területéhez hasonlóan. Az Egészségügyi Központ előtti emelt szintű járda a parki központi térről széles rámpán keresztül közelíthető meg. A felső szintű járda park felőli oldalára új pihenőpadok, hulladékgyűjtők kerültek, melyek közé évelő és díszfű növényágyakat telepítettünk. A járda menti berendezési sáv vonalába, a berendezési tárgyak alá és a meglévő cukrászda tervezett szabadtéri ’teraszára’ is stabilizált, vízáteresztő burkolat került. 

Százhalombatta közterek