Budaörs Patkó utcai park hagymás virágok ültetése– Flower Your Place hagymakombinációk

Budaürs Patkó utca
2014

projekt címe: Budaörs Patkó utcai park
tervezés éve: 2014.
kivitelezés éve: 2014.
tervező: S-tér Kft.
kivitelezés: S-tér Kft.

A Budaörsi Településgazdálkodási Kft. volt Partnereink közül az első, aki bizalmat szavazott az általunk 2014-ben behozott újszerű kertészeti eljárás tekintetében. Ennek lényege, hogy egyedi hagymás virágkeverékeket juttatunk be egy speciális géppel meglévő gyepfelületbe, amely aztán 5-6 éven keresztül biztosít tavasszal egy intenzív virágsávot.
A kijelölt terület a Patkó utcai park volt, amely kedvező helyen van, egy Óvoda előterében lakótelepi környezetben. Egyetlen hátránya, hogy kutyafuttató területként is funkcionál, ami a virágok kibújásánál jelentett kisebb problémát, de amint előjöttek a lila és fehér krokuszok, a négylábúak és gazdáik is tiszteletben tartották az új kezdeményezést. Megrendelőnk nagy szakmai gondossággal segítette a virágok kibontakozását, ha kellett öntözték, ill. körbenyírták a sávokat, hogy minél impozánsabb legyen az összkép.
A tulipánok virágzásakor a két sorban telepített virágszőnyeg gyönyörű vörös sávban szegélyezte a területet az itt lakók és átutazók örömére.

 

Budaör Patkó u