Homoktisztítás

A német Sandmaster Gmbh Európában már több, mint tíz országban sikeres, új technológiáját vezetett be közterületeken, illetve intézménykertekben lévő homokfelületek tisztítására.

Az alkalmazott eljárás a természetet teljes mértékben megkímélő mikrobiológiai tisztítás, amely a homokfelületet 40 cm-es mélységben átforgatja, átszellőzteti és megtisztítja a szennyeződésektől. Ezáltal helyreállítja a homok saját mikrobiológiai védekező rendszerét, amely az öntisztítást a továbbiakban elvégzi a homok teljes térfogatában. A tisztítási folyamat tehát nem használ kemikáliát, nem terheli a környezetet, nem veszélyes sem a gyerekekre, sem az állatokra.

Alkalmazási területei a játszótéri ütéscsillapító felületek, homokozók, továbbá sportterületeken, strandokon elhelyezkedő röplabda, strandfoci pályák, illetve távolugró gödrök homokjának tisztítására.
A speciális géppel a teljes felület átmozgatásra kerül, míg a széleken és a játékok közvetlen környezetében kézi erővel történik a homok fellazítása, hogy a gép zökkenőmentesen és folyamatosan tudjon haladni. 

A teljes tisztítás szolgáltatásként működik, melyet évente elvégezve a homokfelület megfelelő tisztaságot nyújt. Az eljárás TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik.

  • Költséghatékony – a Magyarországon általában alkalmazott homokcserés eljárás költségénél lényegesen kedvezőbb áron elérhető.
  • Biztonságos játszótér – az 5 mm-nél nagyobb hulladékot kirostálja, a mély levegőztetés által a bakteriális egyensúlyt helyreállítja, az összetömörödött homok eséscsillapító tulajdonságai a 40 cm mélységű lazítás által megjavulnak: a homok puhává és lazává válik.
  • Nem igényel többlet kapacitást és ügyintézést (humánerőforrás/szállítás költségei) – a szolgáltatás keretében a gép kezelőszemélyzettel érkezik és elvégzi a tisztítást.
  • TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik – a vizsgálati eredményeket figyelembe véve megállapítható, hogy az eljárás megfelel az előírt követelményeknek: mind higiéniai (mikrobiológiai szennyezettség), mind biztonságtechnikai (üvegszilánkok, injekciós tűk általi sérülésveszély) szempontból az évenkénti homokcserével egyenértékű.

 

Technikai paraméterek

  • minimális homoktisztítás rendelési mennyiség: 400 m2
  • minimális homokozó méret (ahova be tud menni a gép): 4x4 m
  • maximális szegélymagasság: 40 cm.


Pontos árajánlatot a tisztítandó felületek pontos paramétereit (homokos felület/ütéscsillapító felület nagysága) tartalmazó árajánlatkérés esetén tudunk küldeni.

A Sandmaster eljárásokról további információ német és angol nyelven itt található: https://sandmaster.de