Budapest, Pillang utcai zöld sáv hagymás virágok ültetése

Budapest
2015

projekt megnevezése: Budapest, Pillang utcai zöld sáv hagymás virágok ültetése– Flower Your Place hagymakombinációk
tervezés éve: 2015.
kivitelezés éve: 2015.
tervező: Főkert Nonprofit Zrt.
kivitelezés: S-tér Kft.

A Károly körúti jó tapasztalatok után a FŐKERT Nonprofit Zrt. további területeket jelölt meg a Flower Your Place hagymakombinációk alkalmazására. Két újabb kiemelt budapesti területen kaphattunk lehetőséget, ezek közül a második a Pillang utcai zöld sáv a két útpálya közötti széles zöldfelülete a metró megálló két oldalán kb. 75-75 m hosszon.
Ide a SUNRISE kombináció került kiültetésre, amit a FŐKERT kérésére későtavaszi virágzású Alliumokkal egészített ki a Flower Your Place. A 6 fajta sárga és fehér színű, szimpla és tömött virágú, egy és többfejű nárcisz mellett, óriás fejű, lila virágú díszhagymát tartalmaz a keverék. A nárciszok folyamatos virágzásukkal március április folyamán díszítenek, míg a díszhagymák, - túlnőve az eddigieket - nagy lila fejükkel május folyamán adnak impozáns virágfelületet.
Az eddigi telepítések közül ez a leginkább megfelelő terület a Flower Your Place hagymakombinációk bemutatására, mivel nagy a terület átmenő forgalma, mint közúton, mind gyalogosan. Egyszerre sok ember láthatja és gyönyörködhet a gyönyörű tavaszi látványban.

 

Budapest Pillangó utca